Producenci
Promocje
Balsam do ciała KOKOS + FRANGIPANI 120g
Balsam do ciała KOKOS + FRANGIPANI 120g
45,00 zł 22,50 zł
szt.
BALSAM DO CIAŁA KOKOS 120g
BALSAM DO CIAŁA KOKOS 120g
45,00 zł 22,50 zł
szt.
BALSAM DO CIAŁA KOKOS + TE URI 120g
BALSAM DO CIAŁA KOKOS + TE URI 120g
45,00 zł 22,50 zł
szt.
BALSAM DO CIAŁA KOKOS + SANDALWOOD 120g
BALSAM DO CIAŁA KOKOS + SANDALWOOD 120g
45,00 zł 22,50 zł
szt.
BALSAM DO CIAŁA KOKOS + YLANG YLANG 120g
BALSAM DO CIAŁA KOKOS + YLANG YLANG 120g
45,00 zł 22,50 zł
szt.
BALSAM DO CIAŁA KOKOS + EUCALYPTUS 120g
BALSAM DO CIAŁA KOKOS + EUCALYPTUS 120g
45,00 zł 22,50 zł
szt.
Balsam do ciała KOKOS + LEMON MYRTLE 120g
Balsam do ciała KOKOS + LEMON MYRTLE 120g
45,00 zł 22,50 zł
szt.
Produkt dnia

Olej winogronowy 100ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej z pestek winogron dla piękna skóry 

 

 

W szczególności polecany dla skóry dojrzałej i/lub uszkodzonej, olej z nasion winogron może być użyty do zapobiegania starzeniu się ze względu na dużą zawartość witaminy E, doskonały przeciwutleniacz. Wbrew wszystkiemu, olej z pestek winogron jest również zalecany dla skóry tłustej, gdyż reguluje wydzielanie sebum i zwęża pory. Może on być stosowany jako peeling do twarzy. Wystarczy dodać cukier trzcinowy, aby uzyskać konsystencję tradycyjnego peelingu.

 

Reszta ciała może również skorzystać z właściwości kosmetycznych tego oleju. W tym celu, stosuje się go w miejscach, które wymagają szczególnego nawilżenia, a skóra będzie bardziej miękka i mniej chropowata. 

 

 

Olej z pestek winogron dla piękna i porostu włosów

 

Dzięki właściwościom odżywiającym, nawilżającym i regenerującym olej z pestek winogron jest skuteczny w pielęgnacji włosów suchych i/lub uszkodzonych. Olej ten sprawia, że włosy stają się miękkie i błyszczące.

Można go używać na dwa sposoby. Jeśli twoje włosy są bardzo suche, jako maseczka na włosy, do zostawienia na całą noc i zmycia rano. Jeśli nie ma możliwości trzymania maski całą noc, wystarczy zmieszać 1 łyżkę oleju z dwoma żółtkami. Taką mieszankę zostawiamy na włosach przez 30 minut, po czym myjemy włosy szamponem.

Z drugiej strony, olej z pestek winogron sprzyja odrastaniu włosów, zapobiega także ich wypadaniu

 

Odpowiedni olej do pielęgnacji włosów o właściwościach nawilżających i regenerującychOdbudowuje i leczy skórę głowy, aby włosy tryskały zdrowiem codziennie. Idealny do włosów kędzierzawych i  kręconych, olej regeneruje włosy suche, kruche i o bardzo zniszczonych końcówkach.

 

Bogaty w polifenole i kwas linolowy, olej z pestek winogron odżywia również skórę w głębi dzięki swym właściwościom zmiękczającym i regenerującym. Pomaga w walce z wolnymi rodnikami i starzeniem się komórek. 

 

Codziennie stosowanie oleju z pestek winogron sprawia, że włosy stają się miękkie i błyszczące.

 

Utrzymuje niezbędne nawilżenie i zapobiega rozdwajaniu się końcówek. Łatwo się wchłania przez skórę, olej nie pozostawia uczucia ciężkości ani zbytniego natłuszczenia.

 

Olej z pestek winogron jest idealny dla skóry wrażliwej, dojrzałej, delikatnej i skłonnej do podrażnień. 

 

Właściwości oleju z pestek winogron:

  • Zmiękczające
  • Rewitalizujące
  • Regenerujące
  • Zmiękczające
  • Odżywcze
  • Nawilżające

 

 

Przeciwstarzeniowe działanie polifenoli

 

Nietłusta tekstura oleju czyni go odpowiednim dla wszystkich typów skóry, także tłustej, gdyż szybko przenika przez naskórek. Stosowany do masażu ciała lub włosów, ten olej może być również używany do pielęgnacji skóry twarzy, ciała i włosów.

 

Co jest wyjątkowego w pestkach winogron? Zawierają polifenole, cząsteczki bogate w witaminę E, które są silnymi naturalnymi przeciwutleniaczami. Te polifenole zwalczają wolne rodniki, odpowiedzialne za starzenie się skóry, stymulując jednocześnie produkcję kolagenu i elastyny. Aktywują także mikrokrążenie skórne – działanie przeciwstarzeniowe, które zapewnia jędrność i elastyczność naszej skóry. 

 

 

Pestki winogron zawierają także niezbędne kwasy tłuszczowe (omega 6, omega 9). Ich działanie przeciwutleniające zwiększa regenerację komórek i wspomaga nawilżenie skóry poprzez ograniczenie strat wody.  

 

Olej z pestek winogron stosowany w kosmetyce zawiera znaczne ilości garbników, witamin i kwasów owocowych, które nadają mu właściwości zarówno złuszczające, rozjaśniające i ochronne. Jest powszechnie stosowany do kąpieli lub masażu i pozwala walczyć ze szkodliwym działaniem promieni UV. Dzięki zawartości witaminy E, ma właściwości zmiękczające skórę a zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych nadaje uzdrawiającą moc. Jest to bardzo przydatne np. do pielęgnacji rąk. 

 

 

Antycellulitowa moc oleju z winogron

 

Olej ten ma szczególne znaczenie ze względu na zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę i zapobiega wysuszeniu i odwodnieniu. Kuracja antycellulitowa zakłada użycie peelingu z oleju z pestek winogron, oleju do ciała oraz kąpieli poprawiającej działanie kuracji. Codzienny masaż olejem poprawi ukrwienie i elastyczność skóry. Efekty mogą być widoczne po 14 dniach. 

 

 

 

Skład: Vitus vinifera seed oil

 

Pojemność: 100ml

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl